Αρχική Σχετικά με εμάς

Σχετικά με εμάς

Το τυροκομείο ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ παρήγαγε το πρώτο του τυρί το 1987. Από τότε έχουν περάσει 30 χρόνια, το μεράκι όμως, η αγάπη μας και η αφοσίωσή μας στην ιστορία και την παράδοση των προϊόντων που παράγουμε έχουν μείνει ανεξίτηλες.

Κατά την διάρκεια όλων αυτών των χρόνων η εταιρία ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ, παραμένοντας πάντα οικογενειακή, προχωρά σε μια σειρά από σημαντικές επενδύσεις, με την πιο σημαντική ανάμεσα σε αυτές τη δημιουργία νέων σύγχρονων εγκαταστάσεων στο 8ο χιλιόμετρο της οδού Αγρινίου – Καρπενησίου.

Πάντα όμως γνώμονας σε όλες τις αποφάσεις της οικογένειας ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ  παραμένει η απόλυτη εναρμόνιση της παραδοσιακής τυροκομίας με τις σύγχρονες απαιτήσεις και υποδομές.

Το καινούργιο συγκρότημα, άρτια εξοπλισμένο με μηχανολογικό εξοπλισμό που βρίσκεται στην αιχμή της τεχνολογίας, καλύπτει όλες τις ανάγκες της σύγχρονης αγοράς για ασφαλή προϊόντα υψηλής ποιότητας που διατηρούν σταθερά όλη τη γευστική παράδοση που έχει δημιουργήσει η εταιρία.

Με μεθοδική δουλειά, μεράκι, απόκτηση τεχνογνωσίας και υπευθυνότητα η εταιρία γνώρισε την αποδοχή των καταναλωτών και δημιούργησε μια σχέση αγάπης και εμπιστοσύνης με το κοινό που διαρκεί και ενισχύεται ακόμα περισσότερο μέχρι σήμερα.

Σήμερα η εταιρία απασχολεί περισσότερα από 30 άτομα προσωπικό, διατηρεί ανθρώπινες και επαγγελματικές σχέσεις με τους κτηνοτρόφους της περιοχής που πολλές φορές περνούν από γονείς στα παιδιά.

Με δυνατότητα επεξεργασίας πάνω από 15 τόνους γάλα την ημέρα, το τυροκομείο ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ διαθέτει με επιτυχία τα προϊόντα του στην ελληνική αγορά, αλλά και στο εξωτερικό σε χώρες όπως η Αυστραλία, Ιταλία, Δανία, Ολλανδία και πολλές άλλες.

Η Φιλοσοφία μας

Αξιοποιώντας τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του τόπου μας, την ιστορική και κοινωνιολογική υπόσταση της τοπικής Γαστρονομίας και το υψηλής ποιότητας γάλα που παράγεται στην περιοχή μας να δημιουργούμε μοναδικά τυροκομικά προϊόντα που καλύπτουν τις απαιτήσεις των καταναλωτών στην Ελλάδα και το εξωτερικό, και συγχρόνως να εκφράζουν το προσωπικό μας πάθος και μεράκι για την Γαστρονομία.

Κτηνοτρόφοι. Ένα ξεχωριστό κομμάτι για μας

Ξέρουμε καλά ότι η επιτυχία μας, από την έναρξη της λειτουργίας μας στηρίχτηκε στην υψηλή κτηνοτροφική παράδοση της περιοχής μας και στο εξαιρετικής ποιότητας γάλα που μπορεί να μας εξασφαλίζει.

Γι’ αυτό η σχέση μας με τους κτηνοτρόφους της περιοχής είναι ένα ξεχωριστό κομμάτι. Με τους περισσότερους από αυτούς είμαστε μαζί από την πρώτη μέρα. Δεν τους βλέπουμε ως προμηθευτές, αλλά ως συνεργάτες. Τους στηρίζουμε και μας στηρίζουν. Αποτελούμε τα μέρη μιας κοινής ανάπτυξης.

Δίνουμε πολύ μεγάλη βαρύτητα στην ποιότητα του γάλακτος που παραλαμβάνουμε, πραγματοποιώντας αυστηρούς ελέγχους σε καθημερινή βάση. Πάνω από όλα παρέχουμε τις κατάλληλες συμβουλευτικές υπηρεσίες στους κτηνοτρόφους και εξασφαλίζουμε τις οικονομικές συνθήκες ώστε να παράγουν γάλα σε σωστή και ποιοτική βάση.

Στο ίδιο πνεύμα παρέχουμε συμβουλευτικές υπηρεσίες με ιδιαίτερη χαρά και στη νέα γενιά ,στο χώρο της κτηνοτροφίας σε συνεργασία με ειδικούς ζωοτέχνες και κτηνιάτρους, με στόχο την καινοτομία και την ορθή πρακτική σε όλα τα στάδια της παραγωγής γάλακτος.

Πιστοποίηση ποιότητας

Η ποιότητα των προϊόντων μας έχει οικοδομήσει καθ’ όλη τη διάρκεια της λειτουργίας μας μια σχέση εμπιστοσύνης ανάμεσα σε μας και τους πελάτες μας. Γι’ αυτό το λόγο η επιχείρησή μας έχει εγκαταστήσει και εφαρμόζει σύστημα ISO 22000 με στόχο τον αυστηρό έλεγχο της ποιότητας του γάλακτος και των προϊόντων του σε όλα τα στάδια της παραγωγής του.

Περιβάλλον – Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη

Στον ευαίσθητο χώρο της τυροκομίας, αλλά και με ευθύνη και σεβασμό απέναντι στο απαράμιλλο φυσικό περιβάλλον της περιοχής που μας προσφέρει την πρώτη ύλη, δεν θα ξεκινούσαμε καμία επένδυση, αν δεν είχαμε διασφαλίσει τους απαραίτητους περιβαλλοντικούς όρους.

Στο πλαίσιο αυτό χρηματοδοτήσαμε σχετική μελέτη του Τμήματος Περιβάλλοντος και Διαχείρισης Φυσικών Πόρων του Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας που εδρεύει στο Αγρίνιο. Με βάση τη μελέτη αυτή, έχουμε εγκαταστήσει σύστημα βιολογικής επεξεργασίας των υγρών αποβλήτων που καθιστά τα επεξεργασμένα απόβλητα με ποιοτικά χαρακτηριστικά ανώτερα των απαιτήσεων της ευρωπαϊκής νομοθεσίας.

Επιπλέον η εταιρία, στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, στηρίζει σχετικές δράσεις ενισχύοντας ευπαθείς ομάδες με τη συνεργασία των οργανωμένων φορέων της περιοχής, όπως π.χ. ο Δήμος Αγρινίου.

Όραμα – Σκοπός

Πραγματοποιώντας τις κατάλληλες επενδύσεις σε ότι αφορά στον εκσυγχρονισμό του εργοστασίου στους τομείς παραγωγής και συσκευασίας, στοχεύουμε στην αύξηση των εξαγωγών μας. Για το σκοπό αυτό, ερευνούμε συστηματικά τις διεθνείς αγορές και τις απαιτήσεις τους και προσαρμόζουμε σχετικά την εικόνα και τις συσκευασίες των προϊόντων μας επιδιώκοντας την καλύτερη δυνατή σχέση ποιότητας και τιμής (value of money).

Θέλουμε να συμβάλλουμε ώστε το ελληνικό τυρί, με όλα τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της ελληνικής γης που το συνοδεύουν, να κερδίσει την περίοπτη θέση που του αξίζει στη διεθνή αγορά.